gallery/logo
zenful knitwear

zero-waste   100% linen

 
Pellavaneuleen hoito ja ominaisuudet

 

Aivan ensimmäiseksi täytyy antaa pieni varoitus: kun hankit ensimmäisen pellavaneuleesi, et ehkä halua käyttää enää mitään muuta materiaalia, sillä se näyttää kauniilta, tuntuu ihanalta ja on helppo hoitaa. 

Pellava tuntuu viileässä lämpimältä ja kuumassa viileältä, on antibakteerinen  ja imee hyvin kosteutta. Pellava pehmenee ja kaunistuu käytössä, ja sen sanotaan olevan parhaimmillaan vasta usean käyttökerran jälkeen, ei siis ole mitään syytä pantata uutta neulettasi kaapissa odottamassa jotakin tiettyä tilaisuutta!

Pellavaneuleen voit pestä käsin, hienopesussa tai jopa 40 c:n kirjopesussa. Käytä mielellään nestemäistä pesuainetta. Rumpukuivausta ei suositella eikä se ole tarpeen sillä pellava kuivuu nopeasti. Anna neuleen kuivua tasona ja vältä kuivaamista suorassa auringonpaahteessa.

Kaikki Kudokko- neuleet pestään ennen viimeistelyä käyttäen marseille-saippuaa. Tummista sävyistä saattaa silti irrota väriä ensimmäisissä pesuissa, joten neule kannattaa pestä samansävyisten vaatteien kanssa.

 

Vinkkejä Kiedo-neuleiden hoitoon

 

Kiedo-neuleiden hoito on helppoa eikä välttämättä vaadi edes höyrytystä. Tee näin: pesun jälkeen oio neule tasona kuivumaan. Kun neule on lähes kuiva muotoile sitä käsin vetämällä hellästi neuleen "särmistä" ja oikomalla sormin hihansuut sekä tarvittaessa myös pääntie.   

 

Kestävä kehitys ja pellava

 

Käyttäjäystävällisyyden lisäksi pellava on ystävällinen myös kasvattajalleen, enkä puhu nyt pellavanviljelijästä vaan huolenpitoa janoavasta planeetastamme. Pellavan ekologisuus perustuu siihen, että se vaatii kasvaakseen huomattavasti vähemmän vettä sekä torjunta-aineita kuin vaikkapa puuvilla. Se myös kasvaa karussakin maastossa. Pellavan kestävyys tekee siitä tiedostavan kuluttajan lempikuidun: pellavavaate kestää kauniina vuosikausia, jopa vuosikymmeniä.