gallery/logo

sielukkaita pellavaneuleita käsityönä

Oodi pellavalle...

 

 

 

Aivan ensimmäiseksi täytyy antaa pieni varoitus: kun hankit ensimmäisen pellavaneuleesi, et ehkä halua käyttää enää mitään muuta materiaalia, sillä se näyttää kauniilta, tuntuu ihanalta ja on helppo hoitaa.

 

Ekologinen

 

Käyttäjäystävällisyyden lisäksi pellava on ystävällinen myös kasvattajalleen, enkä puhu nyt pellavanviljelijästä vaan huolenpitoa janoavasta planeetastamme. Pellavan ekologisuus perustuu siihen että se vaatii kasvaakseen huomattavasti vähemmän vettä sekä torjunta-aineita kuin vaikkapa puuvilla. Se myös kasvaa karussakin maastossa. Myös pellavan kestävyys tekee siitä tiedostavan kuluttajan lempikuidun: pellavavaate kestää kauniina vuosikausia, jopa vuosikymmeniä.

 

 Miellyttävä ja helppohoitoinen
 

Pellava tuntuu viileässä lämpimältä ja kuumassa viileältä, on antibakteerinen  ja imee hyvin kosteutta. Pellava pehmenee ja kaunistuu käytössä, ja sen sanotaan olevan parhaimmillaan vasta usean käyttökerran jälkeen, ei siis ole mitään syytä pantata uutta neulettasi kaapissa odottamassa jotakin tiettyä tilaisuutta!

Pellavaneuleen voit pestä käsin, hienopesussa tai jopa 40 c:n kirjopesussa. Rumpukuivausta ei suositella eikä se ole tarpeen sillä pellava kuivuu nopeasti.

Kudokkon käyttämä pellava on eurooppalaista pitkäkuituista pellavaa.

 

 

 

 

 

 

gallery/b7936ded7c245ad498f8503a62aa932b